Времето и желанието ….

Как вашия сексуален живот се влияе от сезоните ?

[picapp src=“8/6/1/8/Glam_Girl_DJs_a01b.jpg?adImageId=7229641&imageId=5724905″ width=“380″ height=“253″ /]

Как вашия сексуален живот се влияе от сезоните ? Вашият хороскоп  може да има астрални елементи като показатели за сексуалния ви живот (или липсата на такъв), но какво да кажем за сезонните влияния? Ето, погледнете как промените във времето могат да играят роля в това дали ще се чувствате като лъвица или ще имате ниска себеоценка за себе си.
Пролетта и лятото са сезоните на любовта. Но в допълнение към тези тълкувания, “любовното лято” може да има своята научна обосновка.  Хормонът Melanocyte (клетка в базалния слой на епидермиса, която произвежда  меланин  под контрола на melanocyte),  е свързан с увеличаване на половото  влечение при жените.  Излагането на слънчева светлина повишава производството и секрецията на това вещество.  Причината: Melanocyte регулира синтеза на меланин, защитен пигмент, който  придава на кожата  по-тъмен тон,  за да я предпази от вредните слънчеви лъчи.  С една дума – той е виновен за образуването на тена през лятото.  Серотонини,  тези истински невротрансмитери, произвеждани от мозъка, могат също да бъдат отговорни за повишено настроение и желание за секс през пролетта и лятото. Множеството проучвания сочат, че производството на серотонин е пряко свързано със слънчева светлина,  и че с по-голяма светимост идва увеличаване  нивото на серотонина.  Но въпреки тези помощници в горещото време, възможно е да не получите нужният ефект,  и в резултат да имате липса на либидо. Макар и рядко, високите температури правят човек се чувства депресиран вместо  безгрижен.  Този “времеви дискомфорт ” се характеризира с безпокойство, намален апетит, безсъние и раздразнителност,  предизвикани от дълъгия ден и твърде много топлина и / или светлина.  Тези, които изпитват чувство на този “времеви дискомфорт” трябва по-възможност  да избягват слънчевата светлина,  да взимат по-хладни душове,  за да намалят нивото на този хормон..
Есен и зима.
След края на лятото и намаляването на  интензивната слънчева светлина ( по-малко часове на деня), секс-зареждането със серотонин от  лятото се намира на по-ниски нива,  които се заменят от мелатонин, той е като по-малак брат на серотонина, и  се произвежда в големи количества, когато сте в тъмна среда. Тази промяна във времето и невротрансмитерите имат по-голямо въздействие върху някои хора повече от другите.  Но ако се появят симптоми като умора и сънливост през деня, наддаване на тегло, апетит, депресия, и намалял интерес към секса, може да имате Сезонно афективно разстройство.  При задълбочаване на проблема,  ви съветваме да се консултирате със специалист по-въпроса.
www.barometar.org
Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: